Vesprades d’obrador. D’ 1 a 4 anys

Entenem aquest Obrador com un espai d’estimulació corporal, emocional i social mitjançant les arts, proposant formes d’expressar-se, conèixer-nos i relacionar-nos amb la persona que ens acompanya i amb les altres. 

A l’Obrador proposat per a la xicalla d’1 a 4 anys proposem espais i activadors per compartir amb una acompanyant. Pensem que en aquestes edats és important generar espais on puguem sociabilitzar però també generar moments de gaudir i relacionar-se amb les persones que ens acompanyen, generant moments íntims al mateix temps que ens relacionem amb altres persones d’edats semblants. 

Proposem ambients i materials, en la mesura del posssible naturals (sorra, teles, fusta, aliments, llums…), on pugam experimentar de forma lliure. Per presentar aquestes activacions utilitzem en ocasions narratives que ens ajuden a entrar en una història, un conte… que va canviant i/o desapareixent durant la sessió segons les relacions que es generen amb l’ambient. Volem que siga un espai on les nostres personalitats, moments vitals i subjectivitats agafen un paper rellevant i tant menudes com grans gaudim del joc en les seues formes més naturals i primitives. 

Encara que la part social i política a aquestes edats queda relegada a formes menys explícites creiem que és possible treballar amb elles des d”allò quotidià, donant importància a les diferències, respectant i valorant les diferents formes de ser i fer, parlant sempre amb un llenguatge inclusiu, fugint de l’autoritrisme i de les fórmules habituals de relació desigual entre grans i menudes. Proposant alternatives a les formes pautades d’aprenentatge i respectant els ritmes i necessitats de totes les persones que participen.