Un projecte cooperatiu que impulsa accions i propostes per oferir espais de creixement sobirà, lliure i creatiu en el temps de lleure. Una alternativa conscient als parcs infantils i a la sobreocupació acadèmica que suposen les extraescolars a què es veuen abocades moltes famílies de les ciutats si volen que la xicalla puga eixir de casa.
Llibreria especialitzada en literatura africana fundada per Ken Province i Deborah Ekoka. Té com a objectiu anar a l’arrel i omplir un buit amb informació en primera persona, testimonis de la història, les aportacions i riqueses al voltant del món de la comunitat africana i afrodescendent. La columna vertebral del projecte són els llibres, l’espai físic ubicat a València és La casa de la paraula. Un espai sociocultural, on es realitzen activitats com presentacions de llibres, xerrades, col·loquis, tallers per a totes les edats, projeccions, jornades gastronòmiques, etc. També se centren en la producció i promoció cultural, col·laborant i participant de molts espais a nivell cultural i viatjant amb la seua selecció de llibres.
02_02 Conversa de presentació de NYAMNYAM
Un espai i plataforma creada el 2012 pels artistes Iñaki Alvarez i Ariadna Rodríguez. Unint les seues formacions i deformacions en diverses disciplines, el seu treball té com a objectiu promoure la creació, la difracció i l’intercanvi de coneixements a través d’estratègies d’intercanvi en cada context (g)local en el qual treballen. En aquest encreuament entre arts en viu, pensament i gastronomia crítica, pedagogies i interacció social, creen intervencions per activar o recuperar modes de relació en un sentit holístic, incorporant organismes (escala humana i altres), sistemes, ambients, relacions, etc.
02_03 Conversa de presentació de CUNETA
Format per Alba Múrcia i Vicent Pelechano. Es dediquen a l’art sonor i la música experimental des de 2008. Investiguen nous llenguatges escènics en comunió amb el sonor col·laborant amb artistes d’altres disciplines. En paral·lel a la seua pràctica artística desenvolupen projectes de mediació cultural com Músiques Brutes, amb el que tracten d’aproximar l’art sonor i la música experimental a diferents grups poblacionals així com visibilitzar col·lectius en risc d’exclusió a través de la creació sonora contemporània. Aquest projecte ha estat dut a terme en centres d’educació primària, secundària, centres ocupacionals i de formació professional a Espanya i Regne Unit. Actualment treballen en la producció d’una peça d’acció sonora dirigida a la primera infància i en la difusió i execució de Músiques Brutes amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.
02_04 Tertúlia. Part 1.
La revolución es un tema de debate hoy o no, según el profeta que más nos guste. Estamos ante una crisis de inmovilidad, quizá, de cansancio social, del sistema; una crisis de malestar generalizado o de vulnerabilidad extrema de la vida. La revolución, queda claro, es un tema de sensibilidad, de marcos de referencia, de afectos, de sentir y pensar. Senti-pensar la revolución como un acto cotidiano. Desatascar los poros de la piel para entrar en contacto con los cambios que están sucediendo: a un día vista, a un año, … la clave de la revolución hoy es tener un horizonte que pueda perder el norte: dejarse desorientar, reeducar los sentidos. Pero ¿cómo se entienden estas potencias del desorden con una mínima articulación que permita construir y proteger una vida y un proyecto que merezcan ser vividos? ¿Cómo nos educamos hoy para eso? ¿Hace falta educarse? — Aprender Escuchando. Autonomía, Educación, Guerrilla en Chiapas y Kurdistan de Pensaré Cartoneras
02_05 Tertúlia. Part 2.
Jóvenes que buscaban bailar la noche entera mientras sudaban anfetamina y libertad, esa clase de libertad que te otorga el baile cuando vives en el frío y lluvioso norte. Los que vivimos en sitios así lo sabemos: el baile como salvación, para no morir de asco o de algo peor en los sitios más grises de una cuenca minera o los bares más silenciosos de un puerto con talleres navales. Eran tiempos duros, en una tierra dura de gente más dura todavía. Se trataba de la liberación que supone ser otra persona desde que sales del trabajo el viernes hasta que te acuestas el domingo, huyendo de la monotonía. Poder ser reyes durante una horas, como canta Dobie Gray en el himno Out on the floor. — Northen Soul- La tierra de los mil bailes de Txema Urdampilleta publicat en la compilació de textos Bailar hasta morir editat per ANTIPERSONA
02_06 Tertúlia. Part 3.
El día que inauguraron la biblioteca popular todo el mundo andaba preocupado por lo que las niñas y los niños harían con los libros. Les arrancarán las páginas y harán con ellas pelotas de papel para jugar al fútbol. Recortarán los dibujos que les gusten de los libros ilustrados y se los llevarán a sus casas. Los pondrán unos sobre otros en un montón para hacerse un asiento. Usarán las hojas para limpiarse las manos sucias. No había libros en ese barrio. Ninguna casa tenía libros. El día de la inauguración hubo música y gente vestida de payasos y personas que hablaron emocionadas porque hubieran llegado los libros al barrio. Mientras, las niñas y los niños, ajenos a la celebración, estaban sentados por cualquier lugar disfrutando en solitario o en pequeños grupos de la lectura de imágenes o de letras. Las niñas y los niños saben bien cómo encontrar y cuidar los tesoros. — Biblioteca popular en el libro La vida en el centro. Voces y relatos ecofeministas.
02_07 Acomiadament amb intervenció final de Cuneta