Ràdio La Figuera

Una festa salvatge, capítol 3.

Al darrer `rograma dia de festa conversem amb Valentina Maleza, Brigitte Vasallo, Ideadestroyingmuros i La Horrorosa

Una festa salvatge, capítol 2.

Al segon dia de festa parlem amb Nyam Nyam, United Minds i Cuneta.

Una festa salvatge, capítol 1.

Al primer capítol parlem amb Du-da, Col.lectiu Trellat, Chico Trópico i Don Rogelio J.

(+ info ací)


Anteriorment, en Ràdio La Figuera…

La Figuera confitada

Durant els mesos de confinament de març a juny del 2020, vàrem decidir posar en marxa este dispositiu de ràdio per mantenir el contacte amb les famílies de La Figuera i el nostre entorn.

El resultat varen ser onze programes de ràdio en directe per streaming, fets amb tot l’amor del món. Cada setmana a les sis de la vesprada coneixíem alguna iniciativa interessant per mitjà d’una entrevista de la mà de la Tropa Canalla, descobríem alguna cançó ben elèctrica de la mà de la nostra Dj’Punki, escolàvem un conte explicat per mares, pares i menudes, visitàvem virtualment a una xiqueta o xiquet a casa seua per saber com anàvem passant el confinament, des de la llibreria veïna de La repartidora, Mar ens recomanava un llibre (o dos, o tres…), i enviàvem reptes artístics, i moltes altres animalades.

Estem segures que la ràdio ja forma part de La Figuera, així que segur que prompte hi tornarem, però fins aleshores us deixem els programes gravats per tal que els gaudiu mentre bereneu, jugueu a construccions o us rasqueu la panxa mirant les estreles i recordem aquells estranys dies en què no podíem eixir de casa.


Escolta els podcasts de tots els programes

Ens acomiadem en directe desde la casa de La Figuera Escuela Meme. Quines ganes de tornar! Fins i tot tindrem artistes de circ! La tropa canalla ens parla de malabars i acrobàcies amb Sandra de l’Espai de Circ; ballarem i cantarem juntes els grans èxits punkimusicals; Connectem amb la família de Duna que encara està un poquet lluny! Tindrem un conte moooolt especial i Mar de La Repartidora ens recomana llibres mentres berenem!!


Fem un especial cultura popular i combativa; La tropa canalla entrevista a Ferran i Andone de la colla de tabal i dolçaina Estrela Roja i connectem amb la casa de Joan, Alma i Héctor que ens parlaran d’un lloc prou llunyà i molt interessant! Com sempre amb contes contats, selecció punki-musical, recomanació literària de La Repartidora i el repte!

Qui cuida de les que cuiden? Al programa #09 de Ràdio La Figuera parlem amb Lissette de Sindihogar Sindillar, sindicat autoorganitzat que reivindica els drets de les treballadores de la llar i les cures. A més contes contats! Connexió amb la casa d’una família mooolt propera, recomanació de La Repartidora ,reptes, minuts punkis i més!!


Al huité programa parlem de canvi climàtic i coronavirus amb l’ambientòleg Andreu Escrivà!🌿 i de natura i ciutat amb Marco Ranieri que ens porta un repte molt especial. A més connectem amb la casa d’una família que durant la quarantena s’ha convertit (encara més) en tot un col.lectiu artístic i parlem de tractors! Un conte de pirates molt especial contat pels buscadors de tresors Ovidi i LLuc. Minuts punki-musicals, recomanació de La Repartidora i més!


Com està sent l’educació en confinament per a la xicalla? I les profes?… De tot açò parlem amb Xus i Isabel al programa de Ràdio La Figuera #07 Escola. I a més connectem amb la casa d’una família i parlem de guepards!, un conte inventat de Duna molt especial, minuts punki-musicals, recomanació literària de La Repartidora, reptes i més!!


Parlem amb Xavi de Vorasenda. Agroecologia i pensament crític de l’important paper de l’horta i les llauradores en moments com aquests i sentirem com ha sigut tornar a jugar al carrer en veu de la xicalla. A més, contes contats, connexió amb la casa d’una família, recomanació de La Repartidora, reptes, minuts punki-musicals i més


Aprofitem que és el dia del llibre per fer un especial literari: Parlarem amb Milimbo i tindrem recomanacions de lectures de les llibreries del barri: a la habitual de La Repartidora es sumen Estudio 64. librería de ilustración i La Rossa. Més contes contats amb veus menudes, connexions amb la casa d’una família molt especial, minuts punki-musicals, reptes i més!!


Parlem d’autoorganització veïnal amb Marta de la xarxa de suport mutu i cures de Benimaclet; connectem amb la casa de Malva i Aleix que tenen molt a dir; Més contes contats per famílies que ens escolten, nou reptes, recomanació literaria amb Mar de La Repartidora, minuts musicals i més!!


Parlem amb Julia del projecte d’educació popular Crearteducacción Comunitaria, més contes contats per famílies que ens escolten 💜, minuts punki-musicals, recomanació setmanal de la llibreria veïna La Repartidora, connexió amb casa de Naima i la seua família, que trobem a faltar! Nou repte i nova secció consell de sàvies!


Entrevista amb Cuneta, contes d’Aitana des de Hawaii i de Núria i Leyre des de sota la pluja i visitem la casa d’Irta amb versió a capela del Let It Go inclosa.
Ah! i la nostra conçoneta punky i el repte de la Yoko entre altres cosetes.


Ja hem començat! Malgrat les dificultats tècniques i les novatades hem fet el nostre primer programa, amb el conte de Frank, una entrevista a David (una persona adulta que mai ha deixat de ser un xiquet), l’estrena mundial del tema “Coronaencierro” de León (8 anys), la cançó punkarra de la setmana, la visita virtual a casa de Gerard i Sandra (amb dinosaures inclosos) y una proposta de la mateixa Yoko Ono per a fer a casa.