La Figuera…

és un projecte que s’activa des de l’espai d‘Escuela Memeuna antiga alquería del barri de Benimaclet  (Carrer Poeta Ricard Sanmartí 17) que es resistix a desaparèixer engolida pel desenvolupament urbanístic i capitalista de la ciutat. Creiem que el lloc també fa la cosa.

Qui dóna la benvinguda a tothom que visita Escuela Meme és una majestuosa figuera que habita el lloc abans de qualsevol dels que en fem ús. Una vella, sàvia i silenciosa testimoni del passat i present, que ens connecta amb la terra, la memòria i el desig de cura en forma de fruits i ombra.

La figuera de Meme, la de qui ningú parla però la que a tots acull, és punt de partida, real i simbòlic d’aquesta aventura compartida.

Contacte:

info@lafiguerabenimaclet.org

(+34) 622 715 381


Les persones que impulsem La Figuera , i com a equip motor inicial som:

Teresa Mata Ferrer
Mediadora cultural i creadora audiovisual amb formació en educació artística i en professorat de serveis socioculturals i comunitaris. Interessada en l’art, l’educació i l’acció social té experiència en propostes interrelacionades en centres educatius a través del projecte Totò Cinema Escolar Itinerant costat de la conselleria d’Educació de l’Ajuntament de València i en centres culturals i museus (IVAM, Fundació Bancaixa, Les Naus, etc.) a través de projectes de mediació propis o en col·laboració.

Lluc Mayol Palouzié
Activista cultural amb una extensa experiència en el desenvolupament de projectes pedagògics i artístics tant des d’iniciatives independents ( Saladestar , La fanzinoteca , ArtDoules , L’Automàtica , etc.) com des de múltiples programes i institucions públiques a l’estat espanyol i l’estranger. Actualment és docent al màster Permea (UV i CMGV) i col·laborador habitual de programes formatius de diversa índole. Sempre ha estat involucrat activament en processos col·lectius d’activisme cultural, polític i treball en xarxa. És llicenciat en Belles Arts i màster oficial en Arts Visuals i Educació (UB).

Alba Oller Benítez
Mestra i investigadora, amb formació en l’àmbit educatiu i la investigació amb un màster d’innovació i recerca en educació actualment cursa els estudis de doctorat. Ha realitzat projectes relacionats amb l’apropiació dels mitjans audiovisuals per part de nenes i nens amb l’objectiu de visibilitzar les mirades i els interessos de la població xicotiua. El més recent ” Fes el teu propi cinema! “, guanyador de la subvenció Emergents. Experiència com a educadora en diferents àmbits tant públics com privats col·laborant amb empreses i associacions. Ha escrit i comunicat a diferents congressos educatius amb l’objectiu de dur a terme una investigació cooperativa, feminista i situada basada en l’acció i compromesa amb una educació militant per a la transformació social.