
DISSABTE 8 DE MAIG
Lloc: ESCUELA MEME. BENIMACLET (com arribar?)
D’11 A 16.30 h
PRIMER ACTE
Començarem de la mà de DU-DA, un col·lectiu de Barcelona que ens proposaran participar en una de les seues accions que denominen “Pan duro” que anuncien així: Cuinar juntes és una festa! “Pan duro” recupera aliments i els dóna un ús nou, comunitari i festiu. Mitjançant activacions en diferents espais i connectant diferents pràctiques i agents situats, explorem sistemes de transmissió de coneixements, rituals col·lectius, ocupacions o activacions en l’espai públic, arxius d’afectes no només humans, maneres d’alimentar-nos i cuidar-nos, usos sostenibles del pa.

Ah! Potser també farem un petit taller per aprendre i compartir sabers sobre la massa mare per a fer pa.
El resultat d’aquesta acció serà un dinar a base de migas del que en gaudirem juntes.
El dinar donarà pas a una tertúlia de sobretaula en la qual us proposarem intercanviar opinions, idees i experiències al voltant de formes de resistència a l’adultocentrisme.

DE 17.30 A 22 h
SEGON ACTE
Iniciarem una vesprada en la qual farem de l’espai de La Figuera un lloc per gaudir, relacionar-nos i descobrir i, a més el col·lectiu madrileny CHICO TRÓPICO ens proposaran participar del seu «Laboratori de pràctiques distanciades». A partir de la realitat que ens ha imposat el COVID-19 i Sota la pauta de la distància i el joc experimental, proposen indagar noves formes de socialització i creació en aquests temps insòlits. Walkie-talkies, prismàtics i altres artefactes ens hi ajudaran.

Més tard, DON ROGELIO (dibuixant de còmic, tatuador, músic i vés a saber quantes coses més) ens explicarà alguna història guitarra en mà.

Per tancar l’acte posarem en marxa el forn, que vàrem construir juntes al pati d’Escuela Meme. Farem un berenar-sopar de pizzes mentre LA HORROROSA, un duo de vampiresses tropicals sortides de les clavegueres de la selva Colombiana, ens proposen una selecció musical que completarà la jornada fent-nos moure el cos.

Al llarg de tot el dia les companyes de GRAFICA COMBATE (Escuela Meme) ens proposaran anar realitzant un llibre col·lectiu sobre teles.
– – –
DIUMENGE 9 DE MAIG
Lloc: LA BARRAKA DE LA LLUM. PUÇOL (com arribar?)
La Barraka de la Llum és una llar familiar i alhora el projecte comunitari COL·LECTIU TRELLAT que es planteja com a objectiu la conservació, regeneració i revitalització del patrimoni cultural de l’Horta, des d’un àmbit local i a menuda escala. Una experiència col·lectiva que recerca un nou model sota pautes de sostenibilitat i permacultura per garantir un paisatge cultural viu. Un tros d’horta salvatge.

Per optimitzar el transport fins a Puçol, ens trobarem a Escuela Meme a les 10 h. i ens repartirem en vehicle i així arribar amb el mínim de cotxes possibles.
D’11 A 16.30 h
TERCER ACTE
Ens trobarem a la platja de Puçol (ací) on arreplegarem pedres per a fer una sopa de pedres amb el col·lectiu NYAMNYAM, que vénen de Mieres (Girona). Aquesta sopa és una recepta d’un conte popular en el qual un rodamón engresca a un grup de xiquetes i xiquets a cuinar per a tot el poble i en el que la cooperació i l’aprofitament dels recursos esdevenen una lliçó per a tot el poble.

Una vegada arribem a La barraka de la Llum, i mentre la sopa comença a arrencar el bull, parem un aperitiu acompanyats de CUNETA, un duo de músics experimentals de València, que ens faran jugar i ballar amb sons i sorollets de tota mena.

Dinarem juntes i el menú, és clar, tindrà de plat principal la sopa de pedres.
En acabat, el col·lectiu IDEADESTRYINGMURO, procedents d’Itàlia, però afincades en València, ens proposara un final de festa en forma de saló radiofònic. Serà una acció, en la que hi podrem participar totes, en el que recordaran un vell projecte seu que consistia en un cabaret basat en el manifest SCUM de Valerie Solanas. Feminisme, perruques, brilli-brilli i molt d’humor.

També comptarem amb un taller de máscares, molt salvatges, de Valentina Maleza (Artista visual, Il·lustradora, tatuadora i creadora de @papelsalvaje, paper artesanal insurgent, i @FuriaZine).
El Convit Salvatge és una celebració que és una escola. Són unes jornades en les quals volem posar altres formes de compartir sabers i experiències, des dels espais de vida, en aquest cas els de compartir taula. Unes jornades en què volem donar més sentit a la nostra escola de pedagogies, que sempre ha volgut ser un espai per repensar-nos i compartir idees, coneixements i dubtes.
Donada la conjuntura del Covid19, volem que aquestes jornades siguen un espai en el qual ens sentim segures i còmodes. Per aquest motiu serem més actives que mai amb la cura de qualsevol necessitat i desig en aquest sentit. Establint un límit de participants en cada acte i ajustant-nos al màxim a les mesures que s’establisquen administrativament.
En aquest sentit, i donades les limitacions de participació, establirem un límit d’assistència que es definirà prioritzant aquests col·lectius:
1- Persones/famílies sòcies de La Figuera Benimaclet
2- Participants en la campanya de Goteo que va impulsar el projecte
3- Participants en les diferents edicions del grup de lectura de pedagogies i persones o col·lectius que han col·laborat en l’obtenció de la subvenció per a acomplir el projecte.
4- Altres persones interessades.
Si voleu assistir al convit, inscriviu-vos en aquest formulari i vos respondrem si hem pogut adjudicar-vos plaça. Les inscripcions s’acceptaran per ordre cronològic dins de cada nivell de prioritat i la data límit d’inscripció serà el 2 de maig.
En aquests moments hem posat un límit de 25 persones per cada acte.
Formulari: